keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Plussakelit tuli taas

Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin plussakelit. Kenttää oli aurattu eilen, mutta ei kummiskaan lanattu jonka takia pohja oli todella raskas kun lumi oli sellaista loskapaskaa (pahoittelut kielenkäytöstä, voiko sitä paremmin edes kuvata? :D) että itselläkin teki tiukkaa koittaa ottaa alkukäyntejä maasta käsin. Selkään kun pääsi, niin Ressulla silmät pyöri kuin plussapallot ja tuntui että oli enemmän virittynyt viulunkieli kuin laiska, mutta loppupeleissä säpsysinkoiluja tuli vain kaksi ja muuten oli niin järkyttävä eteenpäin potkittava muuli. Tietenkin juuri silloin kun raippa tallissa.

Kentällä oli samaan aikaan myös Ressun omistaja heidän 4-vuotiaan kanssa, joka myös sinkoili kuin hullu ja naureskeltiinkin siinä että yleensä nämä kaksi on sellaisia viilipyttyjä ja nyt oli molemmat ihan kummallisia. Virtaa olisi riittänyt hölmöilyyn mutta ei työntekoon.
Märkä ja hengästynyt hyvä ponski :) 26.1.2016
Ajattelin sitten kokeilla Sophian vinkkiä, että tee päinvastaisesti mitä hevosesi tarjoaa ja se auttoi tahmaisuuteen. Laukkoihin löytyi kummasti ruutia, välillä jopa liikaakin pohjan kuntoon nähden kun Ressu yritti vetää kaasu pohjassa mutkiin ja jos yritin vähäänkään ottaa istunnalla takaisin, niin sitten vasta mentiinkin lujaa ja painettiin kädelle minkä kerettiin. Onneksi tähän auttaa aina puolipidäte, jolloin selkä palautuu takaisin käyttöön ja kevenee edestä kuin silmänräpäytyksestä. Ressu vihaa ylikaiken kädellä ratsastamista, joten huomaa että oma istunta tarkentunut tämän avulla. Kyllä se tästä lähtee lutviutumaan.
Niko kävi silloin uudenvuoden aattona katsomassa meidän menoa, ja hänkin sanoi että eron huomaa aivan selkeästi jopa maalikon silmin. Istun paremmin, jalka liikuttaa ja käsi pysyy rauhassa. Välillä itse tosin havahdun liialliseen kädellä ratsastamiseen, mutta Ressu aina huomauttaa tiputtamalla selän käytöstä kokonaan. Siinä ravissa ei paljoa silloin huvita istua, on sen verran kamalaa. Ennen loppukäyntejä laiskantahmean tynnyrin tilalle tuli kyllä kunnon liitokavio, joka taipui vaikka kuinka solmuun pelkästä jalasta!


Huomenna voisi mennä pellolle tai maastoon, riippuen vähän kelistä. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Onhan kommenttisi asiallinen? Tarkistan jokaisen kommentin, enkä julkaise sellaisia, jotka ovat sisällöltään ulkopuolisia loukkaavia enkä muitakaan asiattomia. Tälläiset voi laittaa minulle suoraan fb:ssä tai sitten blogin sähköpostiin.

Minä kiitän kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...